Exploring light and fluidity, this duplex in Lisbon is a visual delight

Exploring light and fluidity, this duplex in Lisbon is a visual delight

27 Dec 2022 ニュース

Lisbon-based duplex apartment by João Tiago Aguiar, arquitectos exemplifies the essence of minimalism by exploring simplicity to the fullest, presenting space in its most objective forms, devoid of redundancies. 

photo_credit FG+SG – Architecture Photography
FG+SG – Architecture Photography

Despite being large, the apartment's original layout was extremely segmented and lacked natural light. The project seeks to uncover the apartment's potential by revamping it into a light, airy and fluid space.

photo_credit FG+SG – Architecture Photography
FG+SG – Architecture Photography

The highlight of the apartment is the free-flowing social area, providing ease of circulation and natural light in the kitchen, living and dining rooms. The spiral staircase is the only thing that divides these continuous areas, bringing an element of surprise to the composition.

photo_credit FG+SG – Architecture Photography
FG+SG – Architecture Photography

Reconfiguration of the multiple areas enables the blending of various environments and adds flexibility and visual amplitude. A single, wide, and fully openable doorway allows continuity of the living room into the terrace. 

photo_credit FG+SG – Architecture Photography
FG+SG – Architecture Photography

The owner's extensive collection of contemporary art was the project's focus, showcasing white as the one colour that tied all the different materials together. Apart from the guest restroom, which is black, lacquered MDF for the wardrobes, the self-levelling floor, sideboards, doors, and bookcases, and sheet metal for the stairs and corresponding railings are all white.

photo_credit FG+SG – Architecture Photography
FG+SG – Architecture Photography

Read article in English

関連コンテンツ
最新ニュース
おすすめ商品
注目のプロジェクト